Kirjautuminen

Kirjautumisikkuna selaimella ja mobiililaitteella. Kirjautuminen tapahtuu kulutuspisteen numerolla ja siihen liitetyttyllä mittarinumerolla. Nämä tiedot löydät esimerkiksi vesilaskustasi. Voit lukea palveluun käyttöön liittyvät käyttöehdot klikkaamalla Käyttöehdot-linkkiä. Voit ladata mobiilisovelluksen Android-laitteelle Google Play -kaupasta.
Käyttöehdot-näkymä selaimessa ja mobiililaitteella.
Aloita kirjautuminen syöttämällä tietosi ja klikkaa Kirjaudu.
Selaimella voit valita myös Muista minut tällä laitteella -valinnan, jolloin sinun ei tarvitse syöttää kirjautumistietoja uudelleen kyseisellä selaimella niin kauan, kun et kirjaudu ulos palvelusta.
Jos olet kirjautumassa Vesiportaaliin ensimmäistä kertaa, pyydämme vahvistamaan kirjautumisen Kulutuspisteeseen liittyvällä Asiakasnumerolla. Jos Asiakasnumerosi ei ole päivittynyt vesilaitokselta Vesiportaaliin, saat siitä virheilmoituksen. Yleensä tämä korjaantuu itsestään parissa päivässä tietojen päivittyessä ja voit tällöin yrittää uudelleen. Jos ei, voit olla yhteydessä tekniseen tukeen support.vesiportaali@elkome.com.
Palvelu ilmoittaa myös, jos Kulutuspiste-Mittarinumero yhdistelmää ei löydy Vesiportaalista. Tarkista tällöin, että syötit tiedot oikein. Jos käytössäsi ei ole etäluettavaa mittaria, ei kulutustietojasi voida näyttää Vesiportaalissa.
Ensimmäisellä kirjautumiskerralla pyydämme vahvistamaan kirjautumisen Kulutuspisteeseen liittyvällä Asiakasnumerolla ja syöttämään sähköpostiosoitteen. Sähköpostiosoitteeseen lähetetään kirjautumisessa vaadittava vahvistuskoodi. Sähköpostia käytetään myös seuraavilla kirjautumiskerroilla kirjautumisen vahvistamiseen. Vesiportaaliin voit lisätä halutessasi myös lisäsähköposteja ja antaa näin kirjautumisoikeuden toisille henkilöille, esimerksiki vuokralaiselle, tästä lisää Omat tiedot -kohdassa. Asiakasnumeron voit löytää yleensä myös vesilaskustasi. Lue myös näytöllä olevat vesilaitoskohtaiset lisäohjeet, esimerkiksi käytetäänkö Asiakasnumeron sijasta Maksaja-asiakasnumeroa.
Syötä tietosi ja klikkaa Vahvista-nappia. Varmista, että kirjoitit sähköpostiosoitteen varmasti oikein.
Jos olet vahvistanut Asiakasnumerosi ja sähköpostisi jo aiemmin ja olet kirjautumassa Vesiportaaliin uudelleen, saat valinnan mihin sähköpostiosoitteeseen vahvistuskoodi lähetetään. Pääsähköpostilla kirjautuva voi hallita vahvistamiseen käytettäviä sähköpostiosoitteita Omat tiedot -kohdassa.
Vahvistuskoodi lähetetään antamaasi/valitsemaasi sähköpostiosoitteeseen.
Kirjautumiskoodi-sähköposti. Selaimella kirjautuessa sähköpostissa on myös linkki, jolla voit kirjautua suoraan sisään. Linkki toimii ainoastaan, jos avaat sen samassa selaimessa, kuin kirjautuminen.
Syötä vahvistuskoodi ja klikkaa Vahvista-nappia.
Selaimella voit valita myös Älä pyydä vahvistuskoodia tällä laitteella -valinnan, jolloin sinun ei tarvitse syötää vahvistuskoodia kyseisellä selaimella.
Kirjautuminen onnistunut. Voit kirjautua halutessasi ulos klikkaamalla valikosta Kirjaudu ulos -linkkiä. Tämä poistaa samalla kyseisen selaimen Muista minut -valinnan kirjautumisessa (jos se oli valittu) ja joudut syöttämään kirjautumistiedot uudelleen. Kirjautumisen vahvistuskoodin Älä pyydä vahvistuskoodia tällä laitteella -valinta säilyy kuitenkin (jos se oli valittu.)

Kulutustiedot

Vesiportaalissa voit tarkastella vesimittarisi kulutusta joko kulutusarvoilla tai kokonaislukemina. Kulutuslukema-näkymässä näet paljonko vettä on kulunut edelliseen mittaushetkeen verrattuna. Kokonaislukemasta lisää seuraavassa kuvassa. Mittaukset tapahtuvat yleensä noin tunnin välein, mutta tämä voi vaihdella sijainnin mukaan. Voit vaihtaa päivämäärää kalenterista.
Kokonaislukema-näkymässä näet vesimittarin lukemat per mittaushetki.

Tietojen tarkastelu kulutuslukemina

Viimeisimmät 25 kulutuslukemaa mittarilta. Palkkia klikkaamalla näet mittaushetken päivänäkymän.
Kulutuslukema päivänäkymä. Voit tarkastella tietyn päivän kulutuslukemia.
Kulutuslukema viikkonäkymä. Voit tarkastella tietyn viikon päivien yhteenlaskettua kulutusta. Voit porautua päivään klikkaamalla palkkia.
Kulutuslukema kuukausinäkymä. Voit tarkastella kuukauden päivien yhteenlaskettua kulutusta. Voit porautua päivään klikkaamalla palkkia.
Kulutuslukema vuosinäkymä. Voit tarkastella vuoden kuukausien yhteenlaskettua kulutusta. Voit porautua kuukauteen klikkaamalla palkkia.

Tietojen tarkastelu kokonaislukemina

Viimeisimmät 25 kokonaislukemaa mittarilta. Palkkia klikkaamalla näet mittaushetken päivänäkymän.
Kokonaislukema päivänäkymä. Voit tarkastella tietyn päivän mittariarvoja.
Kokonaislukema viikkonäkymä. Voit tarkastella tietyn viikon päivien mittariarvoja päivän lopussa. Voit porautua päivään klikkaamalla palkkia.
Kokonaislukema kuukausinäkymä. Voit tarkastella kuukauden päivien mittariarvoja päivän lopussa. Voit porautua päivään klikkaamalla palkkia.
Kokonaislukema vuosinäkymä. Voit tarkastella vuoden kuukausien mittariarvoja kuukauden lopussa. Voit porautua kuukauteen klikkaamalla palkkia.

Tietojen tarkastelu tekstimuotoisena

Tekstimuoto -valinnalla näet samat tiedot tekstimuotoisina. Tässä Kulutuslukemat kuukausinäkymässä.
Ja tässä Kokonaislukemat kuukausinäkymässä tekstimuotoisina.

Omat tiedot

Yleistä

Yleistä-kohdassa näet omat tietosi. Pääsähköpostilla kirjautunut voi myös muokata sähköpostiosoitettaan ja lisätä lisäsähköposteja. Tästä lisää alempana.
Lisäsähköpostiosoitteella kirjautunut näkee vain omat tietonsa.
Pääsähköpostiosoitteella kirjautunut voi muokata omaa sähköpostiosoitettaan. Varmista että sähköpostiosoite on syötetty oikein, muuten et voi vastaanottaa kirjautumisessa tarvittavaa vahvistuskoodia.

Voit myös lisätä lisäsähköpostiosoitteita. Lisäsähköpostiosoitteita käytetään vuotohälytyksien toimittamiseen (-kuvake) ja/tai kirjautumisen varmentamiseen (-kuvake). Jos sallit kirjautumisen lisäsähköpostiosoitteelle, käyttäjä voi tarkastella kulutustietoja, nähdä nykyiset infokoodit, tarkastella omia laitteitaan (joihin hän on kirjautunut omalla sähköpostillaan) ja ladata kulutusdataa. Hän ei näe muita asetuksia eikä muiden henkilöiden laitteita. Voit lisätä myös saman sähköpostiosoitteen kuin tiliisi liitetty sähköposti, jos haluat vastaanottaa pääsähköpostiosoitteeseen myös vuotohälykset.

Muista tallentaa asetukset klikkaamalla Tallenna asetukset -nappia.

Voit poistaa lisäsähköpostiosoitteen valitsemalla sen kohdalta -kuvakkeen ja valitsemalla Tallenna asetukset.

Huomioithan myös, että Vesiportaalin tarjoamat hälytysviestit ovat vain informatiivinen lisäominaisuus, eikä niiden oikeellisuutta ja/tai ajantasaisuutta voida taata. Asiakas vastaa itse kulutuspisteellä mahdollisesti tapahtuvista häiriötilanteista.

Vesimittarin infokoodit

Infokoodit-kohdassa näet vesimittarin viimeisimmän mittaushetken infokoodien tilan. Aktiivinen-sarake kertoo, onko kyseinen koodi aktiivinen vai ei.

Kirjautuneet laitteet

Luetetut laitteet kohdassa voit tarkastella selaimia, joilla olet valinnut kirjautumisessa Muista minut-valinnan.

Mobiililaitteet kohdassa voit tarkastella mobiililaitteita, joilla olet kirjautunut Vesiportaaliin.

Lataa kulutustietosi

Lataa kulutustietosi -kohdassa voit ladata vesimittariltasi tulleet mittauslukemat CSV-tiedostona haluamaltasi aikaväliltä.
CSV-tiedosto ladatuista mittauslukemista.

Yhteydenotto

Yhteydenotto sivulla näet vesilaitoksesi yhteystiedot ja jos olet kirjautunut sisään, voit lähettää Yhteydenottolomakkeella viestiä joko vesilaitoksen asiakaspalveluun tai Vesiportaalin tekniseen tukeen.